joi, 22 ianuarie 2015

VIDEO: Dezlegând misterul vieții - evoluționismul este o aberație

In 1993, cativa cercetatori au decis sa se intalneasca la Pajaro Dunes, California si sa studieze mai atent teoria evolutionista, veche de 150 de ani. Acestia au reusit, treptat, sa demonstreze stiintific ca teoria evolutionista nu mai poate fi privita astazi ca o explicatie plauzibila pentru aparitia vietii pe Pamanat.

Structura complexa a moleculei ADN este cea care, practic, a spulberat teoria dezvoltata de Darwin.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca molecula ADN, celula vietii, nu putea aparea printr-o evolutie haotica sau prin selectie naturala, ci a fost proiectata de la inceput de o inteligenta superioara. Astfel apare conceptul de design inteligent, adica este acceptata teoria creationista.

Cercetatorii sunt nevoiti sa accepte, fara a fi neaparat religiosi, ca o asemenea complexitate a formelor de viata de pe Pamant nu putea aparea din haos ci numai printr-o proiectare inteligenta.

Documentarul "Dezlegand misterul vietii" a fost realizat in 2003 de catre Illustra Media. Munca la realizarea acestui documentarea a durat mai mult de trei ani: cercetare, fotografie, productie.
Documentarul prezinta cercetari stiintifice din domeniile biochimiei, geneticii si biologiei moleculare realizate de Stephen C. Meyer, Michael Behe, William Dembski si altii. Cercetatorii provin de la universitati din Munchen, Cambridge, Chicago.